Upark - ny webbkundportal och app för parkeringstillstånd

1 oktober 2023 lanserades Upark, vår nya kundwebbportal med tillhörande app som tagits fram för att underlätta köp och administration av parkeringstillstånd för våra kunder.   

Som befintlig tillståndskund ska du ha fått ett informationsmejl, samt ett mejl med en inloggningslänk till det nya systemet. 

Du loggar in genom att klicka på den blå inloggningsknappen i välkomstmejlet och verifierar därefter din identitet med Mobilt BankID. 

  OBS!
  När du loggat i Uparks kundwebbportal behöver du 

  • kontrollera dina kontaktuppgifter. Ändra om något inte stämmer.  
  • välj önskat betalsätt. Faktura via mejl är förinställt i systemet, så om du exempelvis vill betala med kort (vilket vi rekomenderar för privatkunder) eller via autogiro måste detta anges
  • ange registreringsnummer för ditt/dina fordon. Tidigare uppgifter om registreringsnummer kopplade till parkeringstillstånden följer inte med till det nya systemet, utan behöver anges på nytt och aktiveras. Aktivt fordon markeras med en grön bilsymbol.

Om du använt dig av automatisk kortbetalning har tillståndsavgiften för oktober månad dragits från ditt kort via vårt tidigare  system. Men om du vill använda samma betalmetod även i fortsättningen måste du ange detta i Upark. Bytet av system medför att dina inbetalningar fortsättningsvis kommer att göras till ett nytt bankgironummer. Detta sker automatiskt.  

Företag, hyresvärdar och andra som administrerar flera avtal/parkeringstillstånd

I Uparks kundportal och app finns flera smarta funktioner för hyresvärdar, företag och andra tillståndskunder som behöver kunna administrera flera p-platser/avtal.

En sådan funktion är att avtalstagaren har möjlighet att bjuda in så kallade koordinatorer som ges tillåtelse att till exempel fördela digitala nycklar, hålla koll på vilka personer som ska ha nyttjanderätt för parkeringstillstånden och avsluta dessa när medarbetare slutar. 

Här hittar du mer information om hur koordinatorsrollen fungerar

Frågor och svar om Upark

Här hittar du svar på vanliga frågor om Upark-systemet 

Upark-appen

Till Upark hör en app som kan laddas ned via direktlänkar som du hittar i kundportalen. I appen du administrera det mesta kring ditt/dina avtal; som exempelvis att snabbt byta registreringsnummer till ditt dagsaktuella fordon, eller bjuda in familjemedlemmar som extra användare av ditt tillstånd. I Dansmästaren kommer appen även fungera som en "digtal nyckel" som ger access till hissarna och kan användas för att öppna dörrar och portar i anläggningen. Här kan du läsa mer om digitala nycklar i Dansmästaren.    

Upark-appen finns att ladda hem i App Store och Google Play. 
Systemkrav (som lägst): 
Iphone - IOS13
Android - Android8.0

Uppdaterad: