Betala för laddning och parkering

På våra laddplatser betalar du för din parkering och laddning, det vill säga  energimängden som din bil tar emot, i två separata steg.  

Så här gör du:  

1. Starta parkering 

Starta en parkering i valfri app, antingen Easypark eller Parkster. Välj den områdeskod som gäller för parkering på platsen, ange önskad parkeringstid och starta din parkering. 

2. Starta laddning 

För att starta laddningen använder du Parkster-appen*. Starta en ny parkeringssession och välj områdeskod som gäller för laddning på platsen, ange ditt ladduttag och starta laddningen. Du betalar bara för den energi som din bil tar emot. För närvarande är laddavgiften 5 kr per kWh.  

3. Avsluta parkering och laddning

Glöm inte att avsluta både parkering och laddning när du lämnar platsen.  

* Obs! I Kvarnengaraget och på Centralgaragets nedre plan används ChargeNode-appen när du laddar, se info nedan.

Hand som håller i mobiltelefon

ChargeNode

I Kvarnengaraget och på Centralgaragets nedre plan används appen ChargeNode för laddning. I appen ges instruktioner om hur du skapar  konto och registrerar fordon.  Läs mer om appen på ChargeNodes webbplats (extern länk)

Så här gör du: 

1. Starta parkering 

Starta en parkering i valfri app, antingen Easypark eller Parkster. Välj den  områdeskod som gäller för parkering på platsen, ange önskad parkeringstid och starta parkeringen. 

2. Starta laddning 

För att starta laddning använder du ChargeNode-appen. Ange områdeskod och uttag – eller skanna QR-koden som finns vid ladduttaget –, ange förväntad avresetid, samt bilens batterinivå . Starta laddningen. Du betalar bara för den energi som din bil tar emot. För närvarande är laddavgiften 5 kr per kWh.   

3. Avsluta parkering och laddning

Glöm inte att avsluta både parkering och laddning. 

 

Tillståndskunder

Om du har du ett tillstånd E ingår laddning i din månadskostnad. 

 

Uppdaterad: