Dansmästaren får passersystem med grindar

Som ett led i arbetet för att förbättra trivseln och trygghetsupplevelsen i Dansmästaren har elektriska grindar installerats vid in-/utfarten till plan 5.

Sedan 1 november 2021 sköts inpassagen genom grindarna automatiskt genom kamerascanning av fordonens registreringsskyltar. Grindarna öppnas bara för bilar som finns registrerade i passersystemet.

Trapphusets övre del har stängts av med en låst grind på plan 4. Grinden öppnas med nyckeltagg och den personliga PIN-kod som du får när du hyr p-plats i Dansmästaren. Tagg och kod krävs även för att du ska kunna åka hiss från/till våningarna över plan 4 i huset. 

Frågor och svar om passersystemet 

Fråga: När får jag min nyckeltagg och hur aktiverar jag den?
Svar: När du köpt parkeringstillstånd i Dansmästaren skickar Uppsala parkering två nyckeltaggar per tillstånd till postadressen du uppgivit.
PIN-kod till taggarna skickas separat, du får ett meddelande om detta via e-post. När du tagit emot nyckeltaggarna och tagit del av tillhörande information bekräftar du detta via mejl. Därefter aktiverar vi dina nyckeltaggar. Från och med att du köpt ditt tillstånd tills dess du tagit emot dina nyckeltaggar får du stå på valfri avgiftparkering nedanför grindarna. Men så snart du tagit emot dina nyckeltaggar skall du parkera på tillståndsplats, innanför grindarna.  

Fråga: Om jag byter bil, räcker det med att jag uppdaterar registreringsnumret på www.parkeringuppsala.se? Alltså i systemet där jag köper mitt parkeringstillstånd? 
Svar: Nej. Du måste även ta kontakt med Uppsala parkering för att vi ska kunna koppla ditt nya registreringsnummer till passersystemet . Parkeringstillstånden och grindarna hanteras nämligen av separata system som inte kommunicerar med varandra. I alla fall inte ännu. Vi arbetar för att hitta en lösning där passagesystemet så småningom ska kunna kopplas samman med tillståndssystemet. 

Du har dock alltid möjlighet att öppna grinden manuellt med hjälp av nyckeltagg och din PIN-kod.  

Fråga: Vi är två personer som använder bilen och behöver varsin passertagg, går det att ordna? 
Svar: Ja. Ni kan kvittera ut två nyckeltaggar per parkeringstillstånd utan några extra kostnader. 

Fråga: Vad gör jag om jag tappar en nyckeltagg? 
Svar: Då ska du omedelbart anmäla detta till Uppsala parkering så att vi kan "släcka" den borttappade taggen. Om du behöver ta ut en ersättningstagg faktureras du med 500 kr. 

Fråga: Vart vänder jag mig om passersystemet inte fungerar? 
Svar: Ring Uppsala parkerings kundtjänst, tel 018 -727 40 10. Vi har öppet måndag - torsdag kl. 9.00 - 16.00. Fredagar kl. 9.00 - 15.00.

Övriga tider: 0771 - 13 10 20

 

Uppdaterad: