Nu byter vi laddoperatör = tillfälligt flyttstök

Uppsala parkering byter just nu systemleverantör för bolagets laddstationer i Uppsala med omnejd. Leverantörsbytet, som inleds onsdagen 21 februari, innebär att betalning och kundsupport för elbilsladdning i fortsättningen kommer att skötas av ChargeNode – vår nya helhetsleverantör av laddinfrastruktur och tjänster relaterade till elbllsladdning.    

ChargeNodes övertagande av laddstolparna beräknas ta några dagar att genomföra, och under arbetets gång kommer tillfälliga avstängningar av laddstationer vara nödvändiga. Vi ber om överseende med problem orsakade av eventuellt ”flyttstök”.  

Vad systembytet innebär för dig som laddande kund?

Precis som tidigare betalar du för din parkering med Parksters eller EasyParks appar, eller med kort i automat. Laddningen betalar du däremot med  ChargeNode-appen som finns för nedladdning i Appstore och Google Play.  Laddavgiften är oförändrad; 5 kr/kWh.

Det kommer alltså inte längre vara möjligt att starta laddning med Parkster-appen. Nya områdeskoder och information om betalning via ChargeNode kommer att framgå av skyltningen på plats.  

Här hittar du information om ChargeNode-appen (extern länk)

21 februari 2024