Nu bygger vi mobilitetshuset Brandmästaren i Rosendal


Nu står det klart: Skanska har fått i uppdrag av Uppsala parkering att bygga  mobilitetshuset Brandmästaren invid brandstationen i Rosendal. Fastigheten blir med sina 8 våningar och 588 p-platser – varav minst 120 laddplatser för elbilar – Uppsalas i särklass största parkerings- och mobilitetsanläggning. Byggandet inleds vid årsskiftet och om allt går enligt plan kan Brandmästaren tas i bruk kring årsskiftet 2023/2024.

- Brandmästaren blir Uppsalas första verkliga mobilitetshus. En multifunktionell byggnad som inte bara ger ett välbehövligt tillskott av parkeringsplatser i Rosendal, utan också blir något av en knutpunkt för de boende i området, säger Uppsala parkerings bygg- och fastighetschef, Gustav Törnquist.

Husets parkeringsdel får både hyrplatser och korttidsparkering, samt sektioner för bilpool och mc-parkering. Gatuplanet har stora ytor avsedda för service- och mobilitetstjänster – exempelvis paketutlämning, cykelverkstad, restaurangverksamhet eller annat som bidrar till att skapa en levande miljö i och kring byggnaden även under kvällstid.

- Vi ser fram emot att tillsammans med Uppsala Parkering starta igång Brandmästaren. Det är en spännande fastighet med ett modernt utseende och med högt ställda ambitioner i bygg- och energiteknik, säger Skanskas distriktschef Malin Johansson.

 

19 november 2021