Dansmästaren får passersystem med grindar

Som ett led i arbetet för att förbättra trivseln och trygghetsupplevelsen i Dansmästaren har elektriska grindar installerats vid in-/utfarten till plan 5. Många av våra parkeringskunder har uttryckt önskemål om att stänga av tillträdet till anläggningens hyrplatsdel för obehöriga.

Inpassagen genom grindarna kommer att skötas automatiskt genom kamerascanning av fordonens registreringsskyltar. Grindarna öppnas bara för bilar som finns registrerade i passersystemet.

Trapphuset stängs också av med en låst grind på plan 4. För att öppna grinden måste man ha en nyckeltagg. Taggen krävs även för att kunna åka hiss till våningarna ovanför plan 4.

Passersystemet tas i drift 1 november

Men innan vi stänger grindarna måste du som hyr parkering ha kvitterat ut nyckeltagg. Då ser vi också till att rätt registreringsnummer kopplas till passersystemet.
OBS! Max två nyckeltaggar per parkeringstillstånd.

 Utdelning av nyckeltaggar

 Personal från Uppsala parkering kommer att finnas på plats i   Dansmästarens entré för att lämna ut nyckeltaggar vid följande   tillfällen:

  • Tisdag    5 oktober kl. 13 - 18
  • Torsdag  7 oktober kl. 8 - 13 
  • Måndag 18 oktober kl 13 - 18 (OBS! Nyinsatt tid)
  • Tisdag   19 oktober kl. 8 - 13

Om ingen av de ovanstånde tiderna passar kan du istället boka tid för att kvittera ut din tagg/dina taggar hos oss på Uppsala parkering. Vi finns på Salagatan 18A. 

Mejla till info@uppsalaparkering.se för att boka  tid. 

Frågor och svar om passersystemet 

Fråga: Om jag byter bil, räcker det med att jag uppdaterar registreringsnumret på www.parkeringuppsala.se? Alltså i systemet där jag köper mitt parkeringstillstånd? 
Svar: Nej. Du måste även ta kontakt med Uppsala parkering så att vi kan koppla det nya registreringsnumret till passersystemet. Annars kommer du inte in genom grindarna (det kommer dock vara möjligt att öppna grinden "manuellt" med nyckeltaggen). Parkeringstillstånden och grindarna hanteras av separata system som inte kommunicerar med varandra. Inte ännu. Vi arbetar för att hitta en lösning där passagesystemet kan kopplas till tillståndssystemet för att göra det snabbare och enklare att ändra sitt registreringsnummer. 

Fråga: Vi är två personer som använder bilen och behöver varsin passertagg, går det att ordna? 
Svar: Ja. Ni kan kvittera ut två nyckeltaggar per parkeringstillstånd utan några extra kostnader. 

Fråga: Vad gör jag om jag tappar en nyckeltagg? 
Svar: Då ska du omedelbart anmäla detta till Uppsala parkering så att vi kan "släcka" den borttappade taggen. Om du behöver ta ut en ersättningstagg faktureras du med 500 kr. 

 

Uppdaterad: