Dansmästaren

Rosendals största parkeringsanläggning. Med flera våningsplan för korttidsparkering ger Dansmästaren goda parkeringsmöjligheter för både boende och områdets besökare.

Dansmästaren IMG_3492 webb.jpg

Dansmästaren, som vi uppfört tillsammans med Uppsalahem, är en  multifunktionell byggnad med flera innovativa lösningar.  Inte minst när det handlar om miljö- och energiteknik. 

Öppettider 

Öppet dygnet runt, året om. 

Fakta

Infart: Soldatshemsvägen, Rosendal
Max infartshöjd: 2,20 m
Maxvikt/fordon: 2 400 kg
Totalt antal p-platser: 461
Laddplatser för elbilar: 60

Övrigt: Kameraövervakade parkeringsytor och trapphus. Hemköpsbutik i bottenplanet. 133 studentlägenheter.   

Avgifter

Besöks-/korttidsparkering, alla dagar: 

08 - 18: 15 kr/tim. Laddplats 27 kr/tim    
18 - 08 :  5 kr/tim. Laddplats 12 kr/tim
7 dygn: 300 kr

P-platser för rörelsehindrade: Max 7 dygns parkering. Avgiftsfri parkering i 3 timmar, därefter gäller ordinarie taxa. 

Hyra p-plats i Dansmästaren

Månadsavgifter hyrplatser
Parkeringstillstånd: 1200 kr/mån 
Tillägg för laddplats: 800 kr/mån

Ett passersystem med automatiska grindar till hyrplatsavdelningen kommer att driftsättas 1 november. Läs mer här.

Smartare än vanliga parkeringshus 

Dansmästaren representerar nytänkande på flera sätt. Utöver de 460 parkeringsplatserna inrymmer byggnaden även 133 studentlägenheter och en ca 2 200 kvm stor livsmedelsbutik. Men det är framförallt på det energitekniska området som Dansmästaren har någonting utöver det vanliga. På taket hittar man inte bara en grönskande terrass för de boende, utan också en solcellspark som producerar egen miljövänlig el. Med hjälp av toppmoderna solceller och en avancerad batterianläggning ska den egenproducerade energin användas för att avlasta stamnätet när många bilar laddas samtidigt. Huset har förberetts för upp till 100 elbilsplatser och 60 laddpunkter finns på plats redan från start.   

Se filmen om Dansmästarens energiteknik

En testbädd för smartare energianvändande 

När Uppsala växer konsumeras också mer energi. En av stadens stora utmaningar under den närmaste tioårsperioden blir att se till att de stora stamledningarna som levererar ström till hushållen kan tillgodose de ökande energibehoven utan att överbelastas. Oavsett årstid eller tid på dygnet.   

I samarbete med Uppsala universitet och Stuns Energi kommer Dansmästaren att fungera som en forskningsstation/testbädd för modern Vehicle-to grid-teknik (V2G) i praktiken. Avsikten är att husets laddstationer ska utvecklas för att kunna användas så "intelligent" som möjligt i förhållande till elbilanvändarnas individuella laddbehov, samt till hur elpriser och nätbelastning varierar under dygnet.   

Kör du elbil? Då vill vi gärna veta mer om dina laddvanor! 

Live-in-smartgrid är en Vinnovafinansierad satsning för att utveckla tekniker som kan ge oss ett effektivare utnyttjande av elnätet. Därför vill vi veta mer om våra elbilskunders vanor och behov när det gäller elkonsumtion.    

Är du intresserad av att medverka i projektet?

Mejla till info@uppsalaparkering.se så hör vi av oss med mer information.  

Läs mer om Live-in-smartgrid på projektets webbplats (extern länk)

 

 

 

Uppdaterad: