Hyra p-plats/köpa parkeringstillstånd

  1 oktober 2023 lanserar vi en ny webbportal   
  och app för hantering av parkeringstillstånd! 

Upark är en ny kundwebbportal, med tillhörande app, som ska underlätta våra kunders köp och administration av parkeringstillstånd.  

Du som redan abonnerar på parkeringstillstånd ska ha fått mejl med information om det nya systemet, samt ett välkomstmejl med en inloggningslänk.  Vänligen logga in så snart som möjligt för att registera de användaruppgifter som efterfrågas i informationsmejlet. Detta för att systembytet inte ska behöva orsaka några störningar i dina fortsatta köp av parkeringstillstånd. Har du inte fått några mejl? Kontrollera i så fall din skräppost och/eller kontakta Uppsala parkerings kundtjänst så att vi kan att säkerställa att vi har din aktuella mejladress. 

Till bostadsrättsföreningar och hyresvärdar har information om systembytet gått ut via mejl direkt till respektive kontaktpersoner.  

För personal inom UKAF  - som köper särskilda månadstillstånd - har information lämnats via intranätet. 

UKAFs föreningar informeras via kontaktpersonen Stefan Wittberg .  

Här kan du läsa mer om Upark 


Tillfälligt stängda köer

I avvaktan på att vårt nya tillståndssystem tas i drift kan vi tyvärr inte ta emot några nya köande till våra tillståndsparkeringar.

Om du redan står i kö för en p-plats behåller du din plats i kön. Tyvärr kan du inte se din köplats i portalen. Men du behåller alltså din plats och kommer att erbjudas parkeringsplats när du står som nummer 1 i kön.   

OBS! Försäljningsstopp för nya köp av tillstånd 20 september - 1 oktober

Under denna period kommer det inte vara möjligt att köpa nya parkeringstillstånd till följd av systembytet. Men du kan dock logga in i den nuvarande hyrportalen för att ändra registreringsnummer eller säga upp ditt avtal till och med 30 september,

Så hanterar du ditt parkeringstillstånd (i nuvarande system)

Inloggad i vår hyrportal sköter du själv det mesta som rör ditt parkeringstillstånd. Du betalar för tillståndet i systemet, du kan flytta över tillståndet till en annan bil, eller avsluta abonnemanget om du så vill.    

Hjälpguide hyrportalen - privatpersoner (PDF, 432 KB)

Hjälpguide hyrportalen - företag (PDF, 866 KB)

Hjälpguide hyrportalen - företags anställda (PDF, 475 KB)

Inloggning:
Parkeringstillstånd privat.pngParkeringstillstånd företag.png

När du stått i kö och erbjuds att köpa parkeringstillstånd har du 7 dagar på dig att acceptera erbjudandet och registrera ditt köp i systemet. Därefter förlorar du din köplats. 

Hyresvillkor tillståndsplatser 

Villkor för hyra av tillståndsplats/köp av parkeringstillstånd (PDF, 128 KB)

Här finns våra tillståndsplatser 

I Uppsala parkerings garage kan du antingen köpa tillstånd som garanterar  dig p-plats inom en avgränsad zon, eller tillstånd som gäller i mån av plats, för parkering på lediga timavgiftsplatser. Dessutom finns tillstånd för parkering på p-platser med laddmöjlighet att köpa.  

I Centralgaraget och Dansmästaren finns låsbara "MC-burar" att hyra.

Centralgaraget

Kvarnengaraget

Dansmästaren

Vanliga frågor om hyrplatser/köp av parkeringstillstånd

 

Uppdaterad: