Dansmästaren

I oktober 2020 öppnar vi en helt ny parkerings-/mobilitetsanläggning i Rosendal.

I samarbete med Uppsalahem färdigställer vi just nu en byggnad som på flera sätt – inte minst miljö- och energitekniskt – visar vägen för Uppsalas framtida mobilitets- och parkeringsanläggningar: Dansmästaren.

Öppettider

Öppet dygnet runt, året om.

Parkeringsfakta
Infart: Soldatshemsvägen 1
Max infartshöjd: 2,20 m
Maxvikt/fordon: 2400 kg
Totalt antal p-platser: 450 
Laddplatser för elbilar: 60

Övrigt: Kameraövervakade parkeringsytor på 17 halvvåningsplan med besöks-/korttidsparkering på de nedersta våningsplanen. Hemköpsbutiken i bottenplanet öppnar preliminärt 26 oktober 2020.

Avgifter

Besöks-/korttidsparkering, alla dagar: 
08 - 18: 15 kr/tim. Laddplats 27 kr/tim    
18 - 08 :  5 kr/tim. Laddplats 10 kr/tim

Hyra p-plats

Månadsavgifter hyrplatser
Parkeringstillstånd: 1200 kr/mån 
Tillägg för laddplats: 800 kr/mån 

Intresset för Dansmästarens p-platser har varit mycket stort och samtliga hyrplatser har nu bokats upp av följande fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och hyresvärdar:

Hur gör jag för att hyra parkering i Dansmästaren?  

Kontakta din fastighetsägare/förening/hyresvärd (via länkarna ovan) för att få tillgång till den specifika "kupongkod" som gäller boende i din fastighet. Koden använder du sedan när du registrerar dig i vår kundwebb för att köpa parkeringstillstånd, eller ställa dig på kö, till Dansmästaren.

Länk till vår kundwebb - hyra p-plats 

Smartare än vanliga parkeringshus

Dansmästaren representerar nytänkande på flera sätt. Utöver de 450 parkeringsplatserna kommer byggnaden även inrymma 133 studentlägenheter och en cirka 2 200 kvm stor livsmedelsbutik. Men det är framförallt på det energitekniska området som Dansmästaren representerar någonting utöver det vanliga. På taket hittar man inte bara en grönskande terrass för de boende, utan också en solcellspark som producerar egen miljövänlig el. Med hjälp av toppmoderna solceller och en avancerad batterianläggning ska den egenproducerade energin användas för att avlasta stamnätet när många bilar laddas samtidigt. Huset har förberetts för 100 elbilsplatser och 60 laddpunkter finns på plats redan från start. 

Se filmen om Dansmästarens energiteknik 

En testbädd för smartare energianvändande 

När Uppsala växer konsumeras också mer energi. En av stadens stora utmaningar under den närmaste tioårsperioden blir att se till att de stora stamledningarna som levererar ström till hushållen kan tillgodose de ökande energibehoven utan att överbelastas. Oavsett årstid eller tid på dygnet.   

I samarbete med Uppsala universitet och Stuns Energi kommer Dansmästaren att fungera som en forskningsstation/testbädd för modern Vehicle-to grid-teknik (V2G). Avsikten är att husets laddstationer ska utvecklas för att kunna användas så "intelligent" som möjligt i förhållande till elbilanvändarnas individuella laddbehov, samt till hur elpriser och nätbelastning varierar under dygnet.   

Kör du elbil? Då vill vi gärna veta mer om dina laddvanor! 

Live-in-smartgrid är en Vinnovafinansierad satsning för att utveckla tekniker som kan ge oss ett effektivare utnyttjande av elnätet. Därför vill vi veta mer om våra elbilskunders vanor och behov när det gäller elkonsumtion.    

Är du intresserad av att medverka i projektet?

Mejla till info@uppsalaparkering.se så hör vi av oss med mer information.  

Läs mer om Live-in-smartgrid på projektets webbplats (extern länk)

Uppdaterad: